Penis Büyütme Konusunda Gerçekler

Ünlü bir Üroloji uzmanının da daha önce belirttiği gibi "Daha büyük bir penisi sevmeyecek erkek yoktur". Ancak penis büyütme konusunda ilk ve en önemli gerçek fotoğraflarda, filmlerde veya internette gördüklerini unutmaktır.

Uluslararası bir araştırmada, araştırmacılar, hem erkekler hem de kadınların, erkek penisinin ortalama uzunluğunu normalden fazla tahmin ettiğini tespit etmişlerdir. Önceki çalışmalar, ortalama penis uzunluğunu 12.7 cm’den biraz fazla ve çapının 3.81 cm olduğunu ortaya koymuştur. Tabi ki yaşanılan coğrafya ve etnik kökene göre bu değerlerde değişiklikler görülebilmektedir.

hand-477459_640Tümü erkek ve 40 yaşından büyük 367 askeri personelin dahil edildiği bir çalışmadan elde edilen bulgular, genital organlarının görünümünden hoşnut hissedenlerin, cinsel kaygılarının daha düşük seviyede olduğunu ve cinsel işlevlerinin daha iyi olduğunu tespit etmiştir.

Ürolojinin en saygın dergilerinden Journal of Urology’de yayınlanmış bir yayında yazarlar, kısa bir penis şikayeti ile başvuran 92 hastanın yaklaşık %20'sinin "normal penis büyüklüğünü olduğundan fazla tahmin ettiğini belirtmişlerdir. Daha önemlisi, bu hastalardan hiçbirinin aslında kısa penisleri olmadığını vurgulamışlardır.

Gerçekte piyasada bulunan erkek penis geliştirme ürünlerinin tamamı için elimizde doğrulayıcı bilgi yetersizdir ve bunlara karşı uyarılar yayınlanmıştır. Gıda ve İlaç İdaresi (FDA) diyet takviyelerinin açıklanmayan içeriğinden dolayı zararlı olabileceğini belirtmiştir. Bilimsel olarak eldeki verilere göre bu takviyeler ve uzantıları kolları penisini büyütmez. Sonuçta, penisin bir çift korpus kavernosum ve genetik olarak belirlenen tek bir korpus spongiosumdan oluşmaktadır. Hatta cerrahi büyütme bile başarısız olmaktadır. Penis büyütme için penis kökündeki süspansuar bağı kesmeyi içeren bir işlem olsa da, bu sadece yanılsama yaratan bir manevradır. Yani aslında penisi uzatmamakta ancak uzamış hissi vermektedir. Daha da önemlisi, İtalya'daki Torino Üniversitesinde yapılan bir çalışmaya göre bu konudaki cerrahi tedavilerin “yüksek komplikasyon oranı ve istenmeyen sonuç riski” ile karakterize olduğu belirtilmiştir.

Bununla birlikte, aynı İtalyan araştırmasına göre umut verici bir yöntem vardır. Yazarlar, test edildiğinde, traksiyon yönteminin peniste büyüme ile sonuçlandığını belirtmiştir. Adından da anlaşılacağı gibi, traksiyon yöntemi, penise dıştan takılan bir cihaz yerleştirilmesini ve daha sonra her gün gerilmesini içermektedir. Bu konudaki bir çalışmada yöntemi, dört ayda dört ila altı saat boyunca her gün kullanan katılımcıların ortalama 1.78 cm büyüme kaydettiğini bildirmiştir. Diğer bir çalışmada yaklaşık altı aylık bir süren benzer tedavi ile 2.2 cm büyüme elde edilmiştir.

Bu konularda uzman Üroloji Uzmanı Danoff’un dediği gibi "Penisi kıskanan kadınlar değil, erkeklerdir" Danoff, kadınların genellikle cinsel partnerlerinin penis boyundan şikayetçi olmadıklarını ve hatta kadınların bunun yerine kendisine partnerlerindeki mevcut penisin "daha tatlı ve daha hoş bir erkeğe takılıp takılamayacağını sorduklarını söylemiştir.

Paylaş Facebook Twitter E-Mail Whatsapp